Με μεγάλη επιτυχία η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ίχνη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι αγνοούμενοι της Κύπρου και το κυπριακό ζήτημα δεν έχουν ξεχαστεί ποτέ

Με τον πιο ένθερμο τρόπο επιβεβαίωσε το κοινό που παρακολούθησε την προβολή του ντοκιμαντέρ του Advanced Media Institute «Ίχνη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, το γεγονός ότι το θέμα των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και το κυπριακό ζήτημα, ΔΕΝ έχουν ξεχαστεί ποτέ.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε την προβολή, Ελλαδίτες, Κύπριοι και ξένοι Ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτριος Παπαδημούλης, ο Κύπριος ευρωβουλευτής Δημήτριος Παπαδάκης, καθώς και η Μαλτέζα ευρωβουλευτής που ειδικεύεται σε θέματα Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών, Miriam Dalli, αναδείχθηκε, επίσης, ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου και επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά ότι η λήθη δεν αποτελεί λύση.

Στο Ευρωκοινοβούλιο για την προβολή του ντοκιμαντέρ η ομάδα παραγωγής εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη έρευνας και παραγωγής Σοφία Ιορδανίδου και τον υπεύθυνο τεκμηρίωσης και επιστημονικής επιμέλειας Λεωνίδα Βατικιώτη.

Περισσότερα για το ταξίδι του ντοκιμαντέρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά από ένα χρόνο επιτυχημένων προβολών σε Κύπρο, Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ, το βραβευμένο στο Λονδίνο ντοκιμαντέρ του Advanced Media Institute «Ίχνη» έφτασε σε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του ταξιδιού του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με πρόσκληση του Κύπριου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη και παρέμβαση της εκ των αντιπροέδρων της Ομάδας των Σοσιαλιστών, Miriam Dalli, Μαλτέζας Ευρωβουλευτού που ειδικεύεται σε θέματα Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών, τα Ίχνη προβλήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 13 Νοεμβρίου 2019. Σκοπός της προβολής ήταν η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του ρόλου του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τους αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στις 18:30 μ.μ, τοπική ώρα, στην Αίθουσα ASP3G3.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *