Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV παρουσίασε τα «Ίχνη» η Σοφία Ιορδανίδου – Τι ανέφερε για τους αγνοούμενους της Κύπρου και για το ντοκιμαντέρ

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Ίχνη» του Advanced Media Institute η Σοφία Ιορδανίδου. Η υπεύθυνη Έρευνας και Παραγωγής του ντοκιμαντέρ, Αναπλ. Καθηγήτρια Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μίλησε με το Γιώργο Σαχίνη για το ζήτημα των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο του 1974, καθώς και για τους στόχους του ντοκιμαντέρ.

Όπως ανέφερε η ίδια, τα «Ίχνη» δεν επικεντρώνονται στο δράμα, αλλά στην ανάδειξη της δυσλειτουργίας του Διεθνούς Δικαίου. «Προβληματίζεται κανείς για το πώς λειτουργεί – αν λειτουργεί – το Διεθνές Δίκαιο και τι θα μπορούσε να γίνει για να μη γίνονται όλα αυτά τα στραβά» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι, ενώ υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο, αυτό δεν επιβάλλεται και δε μπορεί να εφαρμοστεί.

Επιπλέον, η κα Ιορδανίδου αναφέρθηκε στην ανάδειξη του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της απώλειας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, ως εξίσου σημαντικούς στόχους του ντοκιμαντέρ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σοφίας Ιορδανίδου στην εκπομπή «Αντιθέσεις» και το Γιώργο Σαχίνη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *